Rješenja za odvod vode – Odvonjavanje.si nudi široku paletu opcija i proizvoda, sve što vam treba kako bi u bilo kojim uvjetima i o bilo kojem građevinskom pothvatu da se radi.

Rješenja za odvod vode – Odvonjavanje.si na svojim web stranicama nudi kvalitetne i inovativne proizvode koji su lako dostupni i podijeljeni u razne kategorije.

Kakva rješenja postoje?

Na primjer, kod postavljanja odvoda na autoceste ili na naplatne kućice na autocestama mora se paziti na činjenicu da je potrebno ugraditi rješenje za odvod koje će omogućiti da se velike količine vode (npr. kad kiša pljušti) brzo maknu s prometnice. Također, materijali moraju biti otporni na velike terete, na prljavštinu i sol. Situacija je znatno drugačija kad govorimo o rješenjima za odvod vode u parkovima i vrtovima. Tamo je estetika vrlo bitna, a funkcionalnost mora biti u skladu s vizualnim dojmom, odlučili se vi za decentnu ili ekstravagandnu varijantu. Ipak, treba uzeti u obzir koliku količinu vode mogu podnijeti vrtne kanalice.

Rješenja za odvod vode – Odvodnjavanje.si nudi i za gradske prilike, odnosno za javna mjesta na kojima loš odvod znači i, s vremenom, velika oštećenja. Otpornost kanalica je velik faktor, a to znači da se ne smiju oštetiti pod utjecajem prljavštine, kemikalija, ali ni težine. U gradskim sredinama sustavi odvoda vode moraju biti diskretni i nenametljivi, uklopiti se u kulturu i arhitekturu gradske jezgre, tako da se ne ističu previše, a opet da budu maksimalno efikasni.

Posebnost poslovnih objekata

Rješenja za odvod vode – Odvodnjavanje.si mogu se pronaći i za poslovne prostore i zgrade. Kako i sami znamo, poslovni i konferencijski centri moraju izgledati tip-top jer se snaga neke tvrtke mjeri i u razini discipline i uređenosti prostora. Da se ne bi dogodile nezgode zbog loše organizirane drenaže poslovnih prostora, moraju se postaviti odgovarajući proizvodi koji će spriječiti da se poslovni prostori poplave. Iako se u niskogradnji, ovisno o tipu građevine, mogu točno stereotipizirati kanalice koje će se ugraditi, to nije slučaj kod poslovnih prostora.

Pravila zapravo i nema, a sve je u dobroj procjeni izvođača radova koji mora procijeniti kakve kanalice će iskoristiti za koji prostor. Ako je prostor velik i ako treba čvršću opciju koja bi podnijela veći teret, odlučit će se za kanalice od armiranog betona, no u slučajevima manjih i manje zahtjevnih prostora, tu je velik izbor rješenja za odvod vode na stranici Odvonjavanje.si, od plastičnih pa sve do čeličnih proizvoda koji su otporni na hrđanje.

rješenja za odvod vode - odvodnjavanje.si
Rješenja za odvod vode - Odvodnjavanje.si

Vrste travnih rešetki

Travne rešetke za infiltraciju oborinske vode jedno su od rješenja za odvod vode koje se uglavnom primjenjuje u vrtovima i okućnicama, ali i na mjestima na kojima mogu poslužiti kao prirodna infiltracija oborinske vode, kao što su popločane prometne površine, parkinzi s povremenim prometom, izložbene površine, parking mjesta za automobile, pješačke staze, hotelski kompleksi sa svojim okolicama, a poslužiti mogu i kao ojačanje za nasipe i obale, u čijoj su blizini rijeke ili jezera.

Travne rešetke za infiltraciju oborinske vode trebale bi biti od visokokvalitetnog materijala koji je garancija kvalitete, a također moraju biti i fleksibilni, tako da se mogu različito primijeniti i prirodno infiltrirati oborinske vode. Fleksibilnost u ovom slučaju znači i stabilnost.

Travne rešetke za infiltraciju koje su lako dostupne na tržištu putem stranice Odvodnjavanje.si su Linefix Super, Recyfix Green Standard i Recyfix Green Super.

Linefix Super je vrlo učinkovita, ali i neprimjerna rešetka koja odlično funkcionira na betonu. Napravljen je od čelika, što mu daje iznimnu čvrstoću, a osnovna šablona mu je šesterokut. Recyfix Green Standard je proizvod koji je lagan i snažan, ali lako ugradiv te lako upija kišnicu. Recyfix Green Super je ekstremno stabilan, tako da možete preko njega preći i automobilom bez da ga oštetite.