Koje su to najčešće blogerske greške? Greške na blogu ponekad su vrlo glupe, a ponekad jako velike, toliko velike da „naruše“ tvoj blog.

Bez obzira jeste li bloger početnik, iskusni bloger ili osoba koja želi pokrenuti svoj blog greške su dio naših života i mogu se dogoditi svakome od nas.

Bloging je putovanje i uči nas toliko stvari. Napravila  sam puno grešaka u svojoj maloj blogerskoj karijeri i naučila puno novih stvari.

U ovom ću članku podijeliti najčešće blogerske greške koje bih voljela da sam znala, kad sam pokretala svoj blog.Dakle, ovo će ti pomoći da ove greške ne ponavljaš u svojoj blogerskoj karijeri.

koje su to najčešće blogerske greške
Koje su to najčešće blogerske greške

Ovo su najčešće blogerske greške

Nisam imala unaprijed napisani sadržaj

Ovaj blog sam započela u velikoj žurbi, pa nisam napisala članak prije objavljivanja bloga, i to je bila moja greška. Jer ako na svom blogu nemaš postova, prilično je teško dugo zadržati posjetitelje. A tu su i druge stvari koje moraš uraditi nakon objavljivanja bloga, što otežava često stvaranje sadržaja.

Moja je greška u tome što je jako bitno imati hrpu unaprijed napisanih članaka,kojih ja nisam imala. Dakle, pripremi najmanje dvadeset postova na blogu prije nego što pokreneš svoj blog.

Trebalo mi je previše vremena za dizajn bloga

Kad sam pokrenula svoj blog, nisam znala  baš puno o dizajnu bloga, ali znala sam o dizajnu web stranica. I volim one vrste web stranica koje imaju odličan drečav dizajn, pa sam htjela tako nekako dizajnirati svoj blog.

Ali ovo nisam preporučila drugima, jer cool dizajn-ovi blogova dolazi sa poznavanje CSS-a (Cascading Style Sheets) i Java skripte. To povećava vrijeme učitavanja vašeg bloga i uzrokuje gubitak nekih posjetitelja, što nije dobro za tvoj blog.

Srećom, vrlo brzo sam ga otkrila i promijenila dizajn bloga, ali sam na tome izgubila jako puno vremena.

Zato  toplo preporučujem da ne gubiš previše vremena na dizajniranje i prilagođavanjze teme. Samo se odluči za jednostavan dizajn, i to je to. Postoji puno nevjerojatnih tema za WordPress blogove kao što su Divi, Astra, OceanWP itd.

rar datoteka koje su to najčešće blogerske greške
Koje su to najčešće blogerske greške

Ne dodaji zamjenski tekst za slike

Vjerovali ili ne, pogriješila sam. Nisam dodavala cjelokupan tekst slikama, a to se dogodilo jer sam tada počela učiti o SEO-u, a nisam znala za cjelokupan tekst.

To sam relativno brzo shvatila i popravila stvar.

Ako ne znaš šta alt-text radi, tada pretraživač govori o slici i to je jedan od bitnih dijelova SEO-a.

Gramatika i pravopis

Moj prvi jezik nije engleski i prilično mi je teško pisati članke na engleskom na samom početku bloginga. Kao rezultat toga, bilo je puno grešaka u pisanju tih dana, koje sam vrlo teško prepoznati.

Grammarly je softver za otkrivanje gramatičkih grešaka, što je vrlo korisno za ljude koji žele pisati sadržaj s minimalnim greškama.

Nakon korištenja ovog alata, moje samopouzdanje o mom pisanju je  neprestano rastlo i još uvijek raste, i sada znam da su moji članci dobri.

Elementor

U slučaju da ne znate za Elementor, to je softver za izgradnju stranica za WordPress sajta. Pruža puno sjajnih karakteristika za dizajniranje  WordPress stranica.

Kao što sam spomenula u ovom članku, uzelo mi je puno vremena učitavanje mog dizajna, a nekorištenje Elementara jedan je od razloga za to. Sada koristim Elementor za dizajniranje svakog svog bloga.

koje su to najčešće blogerske greške
Koje su to najčešće blogerske greške

Neupotreba planera društvenih medija

Ručno obavljanje stvari može biti dugotrajan proces. Društveni mediji izvrstan su način privlačenja prometa na svoj blog, ali kad odlučite to učiniti ručno, treba vam puno vremena.

U davna vremena nisam znala za planere društvenih mreža i zato sam provela puno vremena dijeleći svoj sadržaj na društvenim mrežama. Pa ako ne želite ponoviti moju pogrešku, počnite koristiti planere društvenih mreža. Na tržištu je dostupno mnogo planera, poput Buffer, Tailwind, TweetDeck, Hootsuite itd.

Neupotreba e-pošte

Već dugo nisam koristila nijedan obrazac za prijavu na svom blogu. I ovo je jedna od mojih grešaka, koju žalim što nisam odma popravila.

Imati popis e-pošte uvijek je sjajna stvar. Na taj način možeš dobiti stalne čitaoce za svoje blogove.

Neupotreba bilo kojeg alata za optimizaciju slike

Ne znam zašto tako dugo nisam koristila nijedan alat za optimizaciju slike. Možda zato što sam jako dugo, sama smanjivala veličinu slike. Ali kad vidim da vrijeme učitavanja mog bloga traje duže nego što bi obično trebalo,  tada sam instalirala ovaj dodatak zvan reSmush.it.

Pokazalo se jako efikasno.

Puno razmišljanje o sadržaju

Kad sam bila u prvim mjesecima svog bloginga, znala sam puno razmišljati o svom sadržaju. I zbog toga nisam mogala zadržati dosljednost, što je prilično „oštetilo“ moj blog tih dana.

Dakle, moj je prijedlog svim blogerima, nemojte previše razmišljati o svom sadržaju je li on dobar ili loš, radi li ili ne, trebam li promijeniti stil pisanja i još mnogo toga. Samo napiš svoj članak i objavite ga, a zatim neka vaša publika odluči o njemu.

kako raditi bloging bez stresa
Koje su to najčešće blogerske greške

Neupotreba sigurnosnih kopija

Moja se web lokacija nije otvarala s HTTPS-om i nisam imala sigurnosnu kopiju za vraćanje prethodne verzije. Trebao mi je dan da to otkrijem i popravim.

Dakle, ako nemaš dodatak za sigurnosnu kopiju za svoj WordPress blog, nabavi ga danas.

Sada koristim dodatak za sigurnosnu kopiju UpdraftPlus. To mi pomaže napraviti sigurnosne kopije i prenijeti ih na svoj drive. Pomoću ovog alata, ovaj postupak možeš uraditi po automatizmu programa.

Ping Optimizer

Kad sam pokrenula ovaj blog, znala sam kako funkcioniše postupak indeksiranja i šta radi „ping“. Ali ono što nisam znala je da ako previše puta „pingate“ server, tvoj bi blog mogao biti označen kao spam.

I možda znaš da WordPress pinguje server kad god klikneš Spremi ili Ažuriraj. I kasnije to pronalazim o ovome.

Dakle, ako ne želiš pingati server  ako na svom blogu nemaš novi sadržaj, upotrijepi ping optimizator.

SEO provjera

To je ono što mnogi blogeri početnici  ne rade jer preskačemo SEO provjeru  na par mjeseci. Ako ne znaš za šta je SEO provjera, ona pruža  detaljne informacije o tvojoj web stranici ili blogu. To  pomaže da saznaš o internim greškama bloga. Tako možeš popraviti  greške, za bolji i učinkovitiji bloging.

Na internetu je dostupno puno besplatnih alata za SEO provjera, a jedan od njih je Woorank. Zato upotrijebi ovu stranicu i provjeri verziju svog bloga.

Slika za društvene mreže

Moje slike za blogove nisu bile dovoljno atraktivne. A na društvenim mrežama, ako tvoja slika nije privlačna, možda ćeš izgubiti nekoliko klikova.

Znam da ovo nije glavna stvar, ali pomaže  da dobiješ još „prometa“ na svom blogu.

Yoast SEO dodatak  za sličice na društvenim mrežama. Daje mogućnost za postove na blogu i stranice na kojima možeš lako postaviti sliku koja se prikazuje na društvenim mrežama.

Dakle, to su bile greške u blogovima za koje bih voljela sa sam znala prije nego što sam pokrenula svoj blog. Javite mi u komentaru šta mislite o mojim greškama na blogu i također podijelite svoje bloging greške.

Nadam se da će ti ovaj članak pomoći da iste greške ne uradiš i ti! Podijeli ovaj članak ako ti je bio koristan  i pretplatiti se na naš bilten za buduće obavijesti.

Hvala vam! Preporuka: Saznaj više kako zaraditi online !

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Arena

Author Arena

Danijel je poznati bloger i susjedne Srbije. Jedan od idejnih tvoraca Bloegeri.hr sajta. Uziva da dijeli znanje pa budite slobodni da postavljate pitanja u komentare.

More posts by Arena