Zarada na TikToku je odlična i poprilično lako ostvariva. Osim što je popularan među gledateljima, može biti i izvor prihoda kreatorima na TikToku. 

To je platforma koja kreatorima videosadržaja omogućuje zaradu putem oglašavanja, partnerstva s brendovima, prodaje proizvoda i donacija.

TikTok je jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu i broj korisnika brzo raste od početka aplikacije. Od 2021. TikTok je imao više od jedne milijarde aktivnih korisnika mjesečno širom svijeta, što je čini jednom od najbrže rastućih aplikacija na svijetu.

Sve u svemu, TikTok je privukao ogromnu publiku zahvaljujući svojoj zabavnoj i interaktivnoj platformi za stvaranje, dijeljenje i gledanje kratkih videozapisa, što mu je omogućilo da zadrži mjesto jedne od najpopularnijih aplikacija na svijetu.

Zarada na TikToku

Dakle, što je TikTok

TikTok je video aplikacija (društveni mediji) koja korisnicima omogućuje stvaranje i dijeljenje kreativnih, glazbenih i drugih kratkih videa. Aplikacija koristi algoritme za preporuku sadržaja kako bi korisnicima ponudila relevantne videozapise za gledanje, omogućujući publici da otkrije nove kreatore sadržaja i zabavi se gledajući razne videozapise.

TikTok također pruža kreatorima sadržaja mogućnost zarade putem reklama i prodaje proizvoda, što ga čini kreativnom platformom za kreatore sadržaja širom svijeta. Općenito, TikTok je video aplikacija koja korisnicima omogućuje stvaranje, dijeljenje i gledanje kratkih videozapisa te podržava kreatore sadržaja u njihovim kreativnim nastojanjima.

Zarada na TikToku

TikTok je platforma koja kreatorima sadržaja omogućuje zaradu putem reklama, partnerstava s brendovima, prodaje proizvoda i donacija. Ova platforma ima više od milijardu aktivnih korisnika diljem svijeta, što znači da ima ogroman potencijal zarade. Kreatori sadržaja koji imaju veliku publiku i privlače veliki broj lajkova, komentara i pregleda mogu zaraditi značajan novac na TikToku.

Reklame su jedan od najboljih načina za zaradu na TikToku, pogotovo ako imate veliku publiku i privlačite brendove koji žele promovirati svoje proizvode. Partnerstva robnih marki također omogućuju kreatorima sadržaja da zarade novac promovirajući proizvode ili usluge robnih marki. Prodaja proizvoda izravno s TikToka također može biti odličan način zarade, posebno za kreatore sadržaja koji su već popularni i imaju veliku publiku.

Kreatori sadržaja također mogu zaraditi putem donacija svojih obožavatelja. Općenito, TikTok ima veliki potencijal zarade za kreatore sadržaja koji privlače veliku publiku i kreativno koriste platformu.

Plaća li tiktok gledanje videa

Ne, TikTok ne plaća korisnicima za gledanje videa. Platforma funkcionira tako da kreatori sadržaja stvaraju videozapise koje zatim dijeli i gleda publika. TikTok također daje robnim markama i marketinškim agencijama mogućnost plaćanja kreatorima sadržaja za promoviranje njihovih proizvoda ili usluga u videima. No, to nije izravno povezano s gledanjem videa od strane publike.

Ukupno gledano, TikTok ne plaća korisnicima za gledanje videa, već umjesto toga podržava kreatore sadržaja putem reklama, partnerstava s markama i prodaje proizvoda.

Koliko košta lav i poklon na TikToku

Cijene poklona na TikTok-u nisu fiksne i variraju ovisno o prodavaču i prodajnoj platformi. Neki prodavači nude besplatne gifove, dok drugi prodaju vrhunske darove po cijenama od nekoliko dolara do nekoliko stotina dolara.

Cijene za korištenje gifova također mogu varirati ovisno o tome kako se koriste, primjerice u oglašavanju ili kreativnim projektima. Ukupno, cijene gifova na TikTok-u variraju i ovise o prodavaču i korištenju.

kako zaraditi na tiktok-u
Fotografija: Freepik

Evo kako zaraditi na TikToku

Postoji nekoliko načina za zaradu na TikTok-u:

  1. Oglasi: TikTok omogućuje prikazivanje oglasa na videozapisima koje su izradili kreatori sadržaja i profesionalni utjecajni ljudi.
  2. Brand partnerstva: Kreatori TikTok sadržaja mogu se udružiti s brendovima koji žele promovirati svoje proizvode ili usluge na TikToku.
  3. Prodaja proizvoda: Kreatori sadržaja mogu prodavati svoje proizvode, poput majica, knjiga ili drugih predmeta, izravno s TikToka.
  4. TikTok donacije: Korisnici TikToka mogu donirati novac svojim omiljenim kreatorima sadržaja koristeći značajku “doniraj” u aplikaciji.

Napomena: TikTok zahtijeva da se pridržavate pravila i smjernica platforme kada zarađujete na TikToku.

Također pružamo upute o tome kako instalirati TikTok

TikTok se može instalirati na Android i iOS uređaje (najčešće pametne telefone) slijedeći ove korake:

  • Otvorite App Store na svom iOS uređaju ili Google Play Store na svom Android uređaju.
  • Unesite “TikTok” u polje za pretraživanje i pritisnite tipku za pretraživanje.
  • Kliknite na TikTok u rezultatima pretraživanja i otvorite stranicu aplikacije.
  • Pritisnite gumb “Instaliraj” ili “Preuzmi”.
  • Nakon što se aplikacija preuzme i instalira, možete je otvoriti i početi koristiti.

Napomena: možda ćete morati imati dovoljno prostora na svom uređaju da instalirate aplikaciju i ažurirate je u budućnosti.

tiktok zarada - kako zaraditi novac online
Fotografija: Freepik

Što je virusni sadržaj na TikToku

Viralni sadržaj odnosi se na sadržaj koji se brzo širi internetom i privlači pažnju mnogih ljudi. To se često radi iz zabave, interesa ili jednostavno zbog ljudske potrebe za dijeljenjem informacija s drugima.

Viralni sadržaj na TikToku uključuje kratke, zabavne i zanimljive videe koji se brzo šire aplikacijom i privlače pažnju mnogih korisnika. Ova vrsta sadržaja obično uključuje glazbu, ples, komične skečeve i druge vrste zabavnog sadržaja.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Info Arena

Author Info Arena

More posts by Info Arena