Skip to main content

Doček Nove godine Beograd nudi odličnu zabavu za novogodišnju noć ali i dane poslije

Grad koji ima 15 imena i bogatu historiju i kulturu na prvu se ne čini kao odličan izbor za proslavu novogodišnje noći.

No, u večernjim satima najbolje možete upoznati Beograd. Turisti iz cijeloga svijeta posjećuju Beograd zbog toga što možete posjetiti sjajne zanemnitosti i iskusiti najbolji noćni izlazak.

Posebno nezaboravan provod je za doček nove godine Beograd zbog raznovrsnih opcija za sve.

Kafići, čuveni splavovi, noćni klubovi, kafane, hoteli, event sale u Beogradu možete pronaći i rezrervisati već danas vaše mjesto za doček nove godine.

Cijene se od mjesta do mjesta razlikuju. Naravno, skuplje su cijene u luksuznim hotelima. No, na svu sreću postoje jednako dobre i povoljne ponude u klubovima ili kafanama.

Već se polako popunjavaju rezrvacije za proslavu Nove godine u prijestolnici dobre zabave. Iako je tek oktobar, svi žele na vrijeme osigurati svoje mjesto u jednom od beogradskih lokala.

doček nove godine beograd
Nezaboravan provod u Beogradu za Novu godinu

Zašto je Beograd popularan izbor za Novu godinu?

Već stoljećima Beograd je centar najbolje zabave na Balkanu. Ipak je to grad u kojem se otovrila prva kafana u Evropi davne 1522. godine. Također, ovo je izvrsno mjesto za sve zbog veliko izbora lokala koji sa različitim žanrovima muzike.

Šta još čini Beograd najboljim izborom za Novu godinu? On nikada ne spava. Tokom cijele godine organiziraju se najbolje žurke na kojima prisustvuju turisti iz cijele Evrope i ostatka svijeta.

Beograd je ispunjen Jazz barovima, pubovima, tradionalnim kafanama, diskotekama. Dakle, svi mogu pronaći savršeno mjesto za noćni izlazak.

Najbolja stvar je što bez obzira na izbor lokala dobar provod je zagarantovan.

Proslavite Novu godinu na poznatim beogradskim splavovima

Mnogi Beograd i noćni provod povezuju sa čuvenim splavovima – klubovi na rijeci.

Iako splavovi rade od aprila do oktobra novogodišnja večer je izuzetak. Ukoliko želite osjetiti pravi beogradski noćni izlazak onda je splav za vas odličan izbor.

 Prelijep pogled na rijeku i zvjezdano nebo ispunjeno vatrometom upotpunit će cjelokupan doživljaj. Zasigurno će učiniti čitavo iskustvo nezaboravnim.

nezaboravan doček nove godine beograd
Zagarantovan ludi provod

Mnogi kažu da je Beograđanima zabava poput šestog čula. Zbog toga imaju poseban talenat da budu izuzetni domaćini u noćnom izlaskim svim turistima.

Beograd je i više od grada za provode

Beograd je prijetstolnica dobre zabave. No, to nije sve što ovaj grad ima za ponuditi. Prelijepi muzeji, građevine, ulice koje pričaju svoju priču i ukusna hrana samo su jedne od stvari koje nudi Beograd.

Zbog toga možete isplanirati odlično mini putovanje za Novu godinu i preko dana posjetiti poznate beogradske zamenitosti poput Kalemegdana, Skadarlija, Kuća cvijeća, Hram svetog Save, Bajrakli džamija, Zepter muzej, Beli dvor.

Također, možete se prošetati Savskim kejom i uživati u ljepotama rijeke Save. Na ovom području postoji niz restorana koji nude ukusnu hranu. Možete probati  jela od tradicionalne pa sve poznatih svjetskih kuhinja azijske, meksičke itd.

Ovo je savršen izbor ukoliko dan nakon novogodišnjeg provoda želite provesti u tišini uz predivan pogled.

Beograd je definitvno grad koji ima svoju priču i posebnu atmosferu. Iako je tek oktobar ovo je pravo vrijeme da isplanirate savršen odmor u ovom gradu.

Na vrijeme okupite vaše društvo i odlučite se za lokal u kojem želite proslaviti Novu godinu 2022. Ukoliko idete samo sa partnerom proslaviti Novu godinu Beograd je ispunjen savršenim romantičnim opcijama i lokacijama.

nezaboravan doček nove godine beograd
Odlična zabava u Beogradu

Doček na otvorenom, večera i muzika, proslava na Zlatiboru samo su neke od romantičnih opcija za proslavu novogodišnje večeri.

Iskoristite sve čari Beorada na pravi način i pretvorite dva dana u nezaboravno iskustvo. Ukoliko su prave osobe s vama onda lokacija nije toliko važna.  S druge strane ipak putovanja nude nove prilike da upoznate kulturu, običaje, steknete poznanstva i posjetite odlične lokacije.

Postoji još razloga zašto posjetiti čuveni grad na Dunavu. No, oni nisu toliko potrebni ukoliko je Beograd u pitanju jer on se mora doživjeti.

Preporučujemo