Skip to main content

Ako žele biti konkurentni na tržištu, ozbiljni proizvođači iz bilo kojeg sektora danas su primorani da se uhvate u koštac s digitalizacijom.

Većina proizvođača moderni pothvat zvani “digitalizacija” tako doživljava kao nužno zlo čak i prije nego dođu u dodir s njom. Međutim, kreatori raznih programa i alata s kojima se proizvođači susreću na svojim tržištima tvrde da je informatika osmišljena s ciljem da pomogne u automatizaciji procesa, da bi rezultati bili kvalitetniji, pouzdaniji i ako proizvođač želi – brži i jeftiniji.

Činjenica je da u stvarnosti postoji velika softverska ponuda, od potpunih promašaja do skoro pa savršenih rješenja u pogledu koristljivosti za proizvođače. Naravno, razlike u potrebama su često velike, tako da mali proizvođači i veliki internacionalni proizvođači iz IT ugla imaju sasvim različitu potrebu za programima.

Brojni proizvođači prilikom traženja softvera kojim će poboljšati proizvodne procese od narudžbe, preko proizvodnje do isporuke nažalost žure s odlukom i zbog toga na domaćem tržištu često možemo čuti da proizvođači nisu zadovoljni odabranim rješenjima i da su frustracije, a često i gubici do kojih je dovela njihova odluka ogromni.

Negativna iskustva onih koji su pokušali integrirati suvremena IT rješenja ponekad se reflektiraju na druge proizvodne firme, koje zbog takve atmosfere odustaju od pokušaja da se upuste u taj dio poslovanja. Takav način razmišljanja je razumljiv, ali nažalost koban. Proizvođači koji nažalost ne digitaliziraju svoje procese neće biti konkurentni u najbitnijim aspektima poslovanja, a to su kvaliteta i proizvodna cijena.

S druge strane, dio proizvođača koji su se upustili u taj proces svjesni izazova koji su već prisutni i onih koji tek dolaze, ostvarili su vrhunske rezultate. Jedan od takvih primjera je brend namještaja “Gazzda” iz BiH, koji je digitalizacijom procesa ne samo uspio smanjiti rok isporuke, nego i podići kvalitetu svoje usluge, a time povećati i zadovoljstvo svojih kupaca.

Podigni svoj biznis na veći nivo uz TNT Boost.

Brend “Gazzda” je kroz stalnu razmjenu iskustva u radu s firmom Vorta pomogao u razvoju softverskog servisa koji u potpunosti razumije potrebe proizvođača u našoj regiji. Firma “Vorta” je iskoristila dugogodišnje iskustvo da napravi istoimeni softver koji je u skladu s posljednjim svjetskim standardima i u potpunosti fokusiran da na jednostavan način smanji kompleksnosti u lancu nabavke. Većina procesa unutar firme “Gazzda” sada su rasterećeni pa se zaposlenici mogu skoncentrirati na druge zadatke.

Softver “Vorta” je domaći proizvod, a po svojoj jednostavnosti je još neviđen na regionalnom tržištu. “Vorta” je apsolutno fokusiran da sve prednosti digitalizacije donese u najmanjem mogućem roku. Ono što ga čini drugačijim od sličnih proizvoda u regiji, a i šire, jest garancija da će potpuna implementacija biti spremna korištenje za maksimalno dva mjeseca.

Tijekom toga, proizvođač je oslobođen donošenja teških odluka kao što su definiranje procesa i planiranje same implementacije. “Vorta” od prvog dana nudi gotovo rješenje na osnovu kojeg proizvođač odmah može procijeniti utjecaj i uštede. Softver “Vorta” je kod postojećih klijenata uspio drastično smanjiti kompleksnost i administraciju poslovnih procesa te tako smanjiti troškove, a istovremeno poboljšati kvalitetu usluge i proizvoda omogućavajući korisniku da prihvati 150% više narudžbi s istim brojem zaposlenih.

Više o tome kako “Vorta” točno funkcionira, kako softver izgleda i koji su preduvjeti korištenja možete saznati na www.vorta.ba gdje također možete zatražiti prezentacijski sastanak. Nemojte čekati da inovacije dolaze do vas – postanite inovator u svom polju djelovanja kroz inovativna IT rješenja kao što je “Vorta”.